De ce o agentie de web design? Poate e o intrebare care la prima vedere pare banala, dar exista foarte multi freelanceri cu care clientii initial aleg sa lucreze, dar in final nu livreaza la calitatea asteptata.

Ideea de baza: ieftin nu e neaparat mai bine. Tentatia principala care determina clientii sa se indrepte catre freelanceri in detrimentul unei agentii de web design e pretul. Freelancerii, care n-au costuri fixe ridicate, pot face implementari de proiecte la niste preturi care sunt mult sub media pietei, chiar si in Bucuresti.

Motivatia e ca un proiect facut astfel nu are foarte multe componente (uneori vitale): instalare, debugging, servicii de e-mail, aftersales, support si nu numai. Din pacate insa, sunt aspecte care unui prospect neavizat in general scapa si devin intr-adevar probleme doar odata ce se lovesc de ele.

Agentie de web design

 

Pe langa dezavantajele evitate, exista avantaje in a lucra cu o firma de web design. Primul si cel mai evident e ca nu depinzi de o singura persoana. Daca freelancerul se imbolnaveste, pleaca in concediu, se satura de munca sau pur si simplu nu mai vrea sa lucreze, tot proiectul intra in impas sau, mai rau, se opreste cu totul. Acest aspect coroborat cu faptul ca de cele mai multe ori e imposibil de preluat un proiect la jumatate inseamna riscul risipirii intregului buget de webdesign.

In plus, un aspect esential e specializarea. Pentru ca un proiect de site sa iasa intr-adevar cum trebuie, e nevoie de serviciile unei agentii de webdesign pentru ca aceasta are oameni specializati pe fiecare tip de disciplina necesara dezvoltarii corecte a proiectului: design grafic, dezvoltare web, copywriting, debugging, optimizare SEO, infrastructura si asa mai departe. Un singur om care are cunostinte in toate domeniile de mai sus cu siguranta nu are posibilitatea aprofundarii decat a cel mult doua dintre ele. Asta inseamna ca o parte semnificativa dintre proiecte se fac cu competente (cel mult) mediocre.

Adcentric, o agentie de web design cu o vechime de peste 10 ani, detine in biroul sau din Bucuresti resurse dedicate care vizeaza fiecare disciplina in parte, astfel ca proiectele pe care le implementam sunt de inalta calitate, indiferent de componentele necesare implementarii calitative a unui proiect.