Fiecare proiect de creare site web are particularitatile lui, in special cand vine vorba de buget, obiective si intervale de timp.

In general, cel mai important pentru un proiect de creare site web e sa faca parte dintr-o strategie mai ampla de comunicare si implicit de business.

In functie de conditiile particulare fiecarei situatii, se decide daca se foloseste o tema sau se merge pe o dezvoltare web 100% personalizata. Daca e nevoie de o solutie rapida, se merge pe varianta unei teme, iar daca e nevoie de functionalitate aparte sau croita special pentru un proces de afaceri particular, se alege varianta cu design si programare personalizate.

Optimacall.ro, dezvoltare realizata cu design si programare personalizata:

OmidGhannadi.com, dezvoltare site realizata folosind o tema:

Cele mai importante pentru un proiect de dezvoltare web sunt resursele si folosirea lor eficienta pentru a atinge obiectivele de afaceri

Un proiect care are la baza o tema implica aproape intotdeauna intervale de implementare mai mici si are nevoie de resurse mai putine pentru cod si design. In situatia unui proiect de creare site personalizat, timpii necesari implementarii sunt mai lungi, iar resursele de cod si design sunt mai insemnate din cauza necesitatilor de personalizare.

Decizia de a crea un site cu tema sau cu cod si design personalizat trebuie sa tina cont de necesitatile fiecarei afaceri in parte. Site-urile care folosesc teme nu sunt unice tocmai pentru ca aceeasi tema se poate instala de catre oricine, in cazul oricarui proiect online.

Asadar, daca unicitatea e un aspect semnificativ pentru afacere, cu siguranta trebuie mers pe o varianta de design personalizat. Daca bugetul si timpul de implementare sunt aspecte mai importante decat unicitatea si eficienta cu care platforma raspunde necesitatatilor vizitatorilor, atunci solutia preferata trebuie sa vina  dinspre o implementare cu tema.

Indifierent care e modalitatea preferata de implementare, estimarile de cost trebuie facute pentru fiecare proiect in parte. Pentru exemple de proiecte, fie implementate folosind teme, fie dezvoltate 100% personalizat, ne puteti viziona portofoliul aici.